TÁMOP-5.4.3-09/2-2009-0012 PDF Nyomtatás E-mail

LEHETŐSÉG TANULÁSSAL A GONDOZÓI MUNKAVÁLLALÁSRA

Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulás irányító szerve a társulást alkotó települések polgármestereiből álló Társulási Tanács. Az ügyviteli feladatokat a Kistérségi Iroda látja el. A pályázat szakmai megvalósításáért a Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézménye felelős.

Szakmai tartalom:

Az elmúlt években végzett felmérésekből tudjuk, hogy térségünkben folyamatosan emelkedik az önmagukat saját otthonukban segítség nélkül ellátni nem tudó személyek száma és ezzel együtt folyamatosan növekszik az otthoni ellátást igénylők száma. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása Szociális és Gyermekjóléti Intézményénél a házi gondozást igénylők száma is ennek arányában növekszik évente. 70 éven felül már 7 % azok aránya, akik a mindennapi tevékenység valamelyik elemét (tisztálkodás, étkezés, vásárlás, stb.) nem tudják önállóan végezni. Sok családban nem tudnak elegendő időt fordítani hozzátartozójuk gondozására, hiszen a mai családmodellben a generációk nem laknak együtt és a fiatalok városba áramlási tendenciája miatt nagy számban élnek egyedül a gondozásra szorulók. Az ápolási díjon lévők valójában a szociális ellátórendszer azon hiányosságát töltik be, ahol a gondozási szükséglet akár naponta változat, így ők azok akik az ellátottjuk való gondozási szükségletére a legrugalmasabban tudnak reagálni, vállalva a munkanélküliség következményét. Az ápolási díjban részesülő nem tud munkát vállalni, mivel a munkaadók nem vállalják fel, hogy részmunkaidőben, olyan munkavállaló alkalmazzanak aki várhatóan többször fog munkaidő módosítást kérni az ápolt éppen aktuális állapota miatt. A pályázat keretében lehetőség lesz ennek kezelésére, hiszen a létszám bővítés lehetőséget fog adni a rugalmas munkaszervezéshez. Az előző ok, valamint az évek alatt a társadalomból való fokozatos elszigetelődés következtében az ápolási díjon lévők jelenleg nincsenek felkészülve az elsődleges munkaerő piacra való be/visszalépésre, ezt fogja kezelni a napi (rugalmas) 4 órás foglalkoztatás, valamint a képzés ideje alatt megvalósuló munkaerőpiaci tréning. A segédápolói képzés elvégzése olyan szakirányú ismereteket fog adni, melynek birtokában a gondozási feladatokat, hatékonyan és meglapozottan tudják végezni. A 8. általános iskolát végzettek magasabb iskolai képesítést kapnak, nő az önbecsülésük, javul önértékelésük.

Kistérségi szinten a folyamatosan növekvő házi gondozási igényt is ki fogjuk tudni elégíteni a megemelkedett, szakismerettel rendelkező gondozói létszámmal.

 

Pályázataink







Látogatószámláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa10
mod_vvisit_counterTegnap36
mod_vvisit_counterEzen a héten149
mod_vvisit_counterElmúlt héten303
mod_vvisit_counterEbben a hónapban594
mod_vvisit_counterElmúlt hónapban1580
mod_vvisit_counterÖsszesen267348

Elérhetőség

Központi iroda

Telefon: 06-66-311-947
Fax: 06-66-216-604
Mobil: 06/20/318-0206
E-mail: szocintezmeny@szarvasnet.hu

Skype