DAOP-4.1.3/D-2f-2009-0015 PDF Nyomtatás E-mail

A PROJEKT RÖVID SZAKMAI TARTALMA

A Körös-szögi Kistérség Szociális és Gyermekjóléti Intézménye a Kistérség hat településén látja el a kötelező és nem kötelező szociális alap és szakosított ellátást.

A település együttes lakossága közel 30.000 Fő. A legkisebb településen 500-an, míg a legnagyobb városban közel húszezren élnek. A lehetőségek különbözősége és az önkormányzatok pénzügyi helyzete miatt az ellátást biztosító telephelyek komfortfokozata és infrastrukturális ellátottsága igen eltérő. Az épületek állaga elavult, nem felel meg a XXI század elvárásainak. A projekt során ezeket az eltéréseket szeretné a fenntartó társulás megszüntetni. Jellemző az idősek és a fogyatékkal élők nagy száma. A pályázattal érintett és szolgáltatásokat korszerűsíteni, bővíteni akaró települések egyhangúlag fontosnak tartják, hogy az ellátottak és a dolgozók körülményeinek javítása által nőhet az ellátotti elégedettség, a szolgáltatások sokrétűsége által javul az ellátás és az eddiginél többen és gyakrabban veszik igénybe az intézmény szolgáltatásait.

Komplex szakmai tartalom:

Kondoros: (Hősök u. 18. Endrődi u. 8)

A 30 férőhelyes nappali ellátás belső terének felújítása, a beszerzett eszközök által a fejlesztő foglalkozások, közösségi programok elősegítése. Külső tér kialakítása kerti főző és pihenőhellyel. Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat: Az önkormányzat egy teljesen önálló ingatlant ajánlott fel az ellátás részére, ahol az iroda mellett interjúszoba, kapcsolatügyeleti és játszóhelység kialakítása, valamint az adományok tárolására raktár kialakítása a cél. Külső tér: játszó kert kialakítása.

Örménykút: (Dózsa Gy. u. 26.)

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat céljára az önkormányzat egy közös használatú irodát biztosított a szakember részére a nyitvatartási napon. A projektből egy saját használható helységet lehet kialakítani, mely elegendő nagyságú ahhoz, hogy játszó és tanulósarok, valamint kapcsolatügyelet működése legyen biztosítva. A kerti szabadidő tér itt is kialakítandó.

Csabacsüd: (Alkotmány út 1.)

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, valamint a nappali ellátás egy közös épületben van. Itt cél, hogy a családsegítő szolgálat helységeit a fenti céloknak megfelelően bővítsük, s a gesztor település szakemberinek bevonásával a speciális szoláltatások beinduljanak. A nappali ellátás bővítése a fogyatékkal élők ellátására terjed ki a teljes akadálymentesítés megvalósításával. A külső terek kialakítása az idősek és gyermekek szabadidős tevékenységének céljaira lesz kialakítva kerti bútorokkal, sütő és pihenőhellyel.

Békésszentandrás: (Fő u. 22., Fő u. 20.)

Itt a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat egy új, akadálymentes épületben van. Cél a külső játszótér, kerti pihenő és játékraktár kialakítása. Sportpálya, tollaslabdapálya és a kisebbek részére játszótér. Mindez az épülethez tartozó kertben és a mellette lévő szintén önkormányzati tulajdonban lévő ingatlan kertjének felhasználásával.

Szarvas: (Bethlen G. u. 27., Dózsa Gy. u. 29. T. III. kk. 411., T II. kk. 86/1.)

A négy nappali ellátás helyszínének akadálymentesítése a fogyatékkal élők fogadása céljából. A fejlesztő programok megvalósításához közösségi helységek berendezése, mozi terem, könyvtárszoba, gyógytorna szoba. Az egyik ingatlanban kap helyet a jelzőrendszeres gondozást végzők irodája, akik más alapellátás dolgozóival egy helységet használtak. Az udvarokon kerti pihenő és sütőhelyeket alakítunk ki, valamint mozgáskorlátozott liftet és parkolókat építünk. A jelzőrendszert ellátók részére gépjárművet vásárolunk, s duplájára növeljük a készülékek számát.

Minden településen cél az egysége arculat, az azonos infrastrukturális ellátás elérése. Az egy intézményhez tartozás, az egységes külső megjelenés megvalósul a színekben. A fűtéskorszerűsítés és az energiatakarékos szemlélet érvényesül a világítás cseréjénél és a nyílászáról cseréjénél.

 

Pályázataink







Látogatószámláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa9
mod_vvisit_counterTegnap38
mod_vvisit_counterEzen a héten186
mod_vvisit_counterElmúlt héten303
mod_vvisit_counterEbben a hónapban631
mod_vvisit_counterElmúlt hónapban1580
mod_vvisit_counterÖsszesen267385

Elérhetőség

Központi iroda

Telefon: 06-66-311-947
Fax: 06-66-216-604
Mobil: 06/20/318-0206
E-mail: szocintezmeny@szarvasnet.hu

Skype