TÁMOP-5.4.9-11/1-2012-0031 PDF Nyomtatás E-mail

„Szociális együttműködés kialakítása a Körös-szögben” TÁMOP-5.4.9-11/1-2012-0031 sz. projekt keretében

Aszociális és gyermekjóléti alapszolgáltatások rendszerének fejlődését egyre erősödő differenciálódás jellemzi, amint a szakmai tudások, készségek specializálódnak, az intézményrendszer is egyre tagoltabban működik, egyre bonyolultabbá válnak funkciói, szolgáltatásai. Sajnos kevés eredményes törekvést tudunk felmutatni az egyre komplexebb rendszer koordinációs funkcióinak erősítésében. A különböző fenntartók és működtetők a jogi működési kereteire. A helyi szolgáltatási struktúrák kialakításának fő szempontja törvényi kötelezettségen túl a helyi szükségletek megjelenése, valamint a finanszírozható és fenntartható preventív ellátási formák létrehozása települési és kistérségi szinten. A Körös-szögi Kistérség Többcélú Társulása céljainak megvalósítására 2012. évben pályázatot nyújtott be a kistérségi szociális ellátás korszerűsítésére, modernizációjára a helyi szükségletek hatékonyabb kielégítésének érdekében. A pályázat 35 millió forint támogatásban részesült, melyhez önerőt nem kellett biztosítania a Társulásnak. A pályázat Kondoros, Kardos, Örménykút, Csabacsűd, Szarvas, Békésszentandrás települések lakosaira, ellátórendszerére terjed ki. A projekt elsődleges célcsoportja az ellátásban dolgozó szakemberek, azokkal együttműködő egyéb szervezetek, másodlagos célcsoportja a szociális ellátásokat igénybe vevők, harmadlagos célcsoportja az ellátást igénybe vevők hozzátartozói.  A pályázat 4 terület fejlesztésével kívánja hatékonyabbá és a gyakorlatban jobban működővé tenni a Körös-szögi Kistérség szociális szolgáltatásait:

1. szolgáltatások hatékonyságának növelése elégedettségi és eredményességi vizsgálattal, együttműködések generálásával, visszacsatolások elvégzésével.

2. szociális szolgáltatások jelenlegi rendszerének új szolgáltatásokkal való kiegészítése annak érdekében, hogy a problémamegoldó szolgáltatásnyújtás során, az adott szolgáltatáshalmaz egészében adjon választ az ellátott és a családja problémájára.

3. hatékony szolgáltatás-koordináció információs iroda létrehozásával, működtetésével, intézményközi kapcsolatrendszer kiépítésével annak működtetésével (önkormányzatok, egészségügyi szolgáltatók kiemelten az otthonápoló szolgálat és hospice, társintézmények…).

4. saját lakókörnyezetben való életvitel támogatása (szemben az intézményi elhelyezéssel), képessé tevő magatartásformák közvetítése, kialakítása az igénybevevők és hozzátartozóik számára, betegségtudat helyett egészségtudat erősítése.

A pályázat megvalósítása során kisebb részben preferálja elméleti síkú szolgáltatásfejlesztést, abban jelentősebb szerepet kap a mindennapokban jól hasznosítható emberközpontú, minden generációra kiterjedő, szociális szolgáltatásfejlesztés új szolgáltatáselemek biztosításával. Ezen új szolgáltatáselemek igénybevételéről rendszeresen tájékoztatni fogjuk a települések lakosait.

Igénybe vehető ingyenes klubok, tájékoztatások

LETÖLTÉS
Szolgáltatások közötti eljárási utak

LETÖLTÉS
Szükségletdiagnosztika

LETÖLTÉS
Dokumentációs rend

LETÖLTÉS
 

Pályázataink







Látogatószámláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa5
mod_vvisit_counterTegnap22
mod_vvisit_counterEzen a héten70
mod_vvisit_counterElmúlt héten228
mod_vvisit_counterEbben a hónapban743
mod_vvisit_counterElmúlt hónapban1580
mod_vvisit_counterÖsszesen267497

Elérhetőség

Központi iroda

Telefon: 06-66-311-947
Fax: 06-66-216-604
Mobil: 06/20/318-0206
E-mail: szocintezmeny@szarvasnet.hu

Skype